1O Redenen om elke dag Chlorella te nemen!

smooth operator
27th december 2023
Caesar Niezen

Caesar Niezen

Blogger@SuperFoodISM

Totally fascinated by the impact that nutrition and lifestyle have on my physical and mental health! Food as Medicine!”

Recent Posts

Follow me

1. Chlorella is een goede bron van carotenoïden

Ja, wortelen zijn een goede bron van carotenoïden, maar ze komen ook voor in eieren, citrusvruchten en groenten. Carotenoïden kunnen levensverlengend werken en het risico op kanker en dementie verminderen. Chlorella is een onderschatte bron van carotenoïden. In deze studie werd een test gedaan met 11 mannen. Na het innemen van chlorella stegen hun bloedwaarden van luteïne, bètacaroteen en zeaxanthine. De niveaus van selenium en jodium bleven gelijk.

https://www.ergo-log.com/chlorella-an-excellent-source-of-carotenoids.html

https://www.mdpi.com/2076-3921/10/8/1164

2. Chlorella neutraliseert cholesterol uit voeding

Het eten van voedsel met veel cholesterol, zoals vlees en eieren, kan leiden tot hogere chlolesterol bloedwaardes en het risico op hartziekten vergroten. Maar het nemen van chlorella-supplementen kan deze negatieve effecten tegengaan. In een onderzoek ondervonden deelnemers die drie eieren per dag aten en tegelijk chlorella tabletten namen geen toegenomen bloedwaardes

Chlorella beschermde niet alleen tegen de schadelijke effecten van cholesterol, maar verhoogde ook gunstige stoffen zoals luteïne en alfa-caroteen in het bloed. Dit suggereert dat chlorella-supplementen kunnen helpen om gezonde cholesterolniveaus te behouden en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen wanneer cholesterolrijke voedingsmiddelen worden geconsumeerd.

https://www.ergo-log.com/chlorella-renders-cholesterol-in-food-harmless.html

https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-016-0174-9

3. Meer spieren en minder vet met Chlorella

Deze dierstudie toonde aan dat dagelijkse chlorella inname leidde tot verhoogde spierkracht en verminderde vetmassa bij zowel jonge als oudere ratten. Chlorella kan dit bereiken door de spierfunctie te bevorderen en spierschade te verminderen, mogelijk vanwege de antioxidante eigenschappen. Dit suggereert het potentieel gebruik ervan bij het bestrijden van leeftijdsgebonden spierproblemen en andere spieraandoeningen.

https://www.ergo-log.com/muscle-strength-fat-mass-chlorella.html

https://www.mdpi.com/2072-6643/12/12/3752

 

4. Chlorella versterkt het immuunsysteem

Chlorella versterkt het immuunsysteem door Natural Killer-cellen te activeren. Deze cellen spelen een essentiële rol bij het bestrijden van kankercellen en ziekteverwekkers in het lichaam.

Onderzoekers voerden een studie uit met 51 gezonde individuen die gedurende acht weken dagelijks ofwel een placebo of 5 gram Chlorella tabletten innamen. Chlorella verhoogde de activiteit van Natural Killer-cellen en stimuleerde de niveaus van cytokines die deze cellen waarschuwen voor mogelijke bedreigingen.

Deze studie is de eerste die aantoont dat Chlorella vulgaris het cellulaire immuunsysteem van gezonde mensen kan versterken. Het suggereert dat Chlorella-suppletie immunostimulerende voordelen kan hebben. Het onderzoek werd gefinancierd door de Zuid-Koreaanse overheid en niet door een fabrikant van de Chlorella-tabletten.

https://www.ergo-log.com/chlorella-fortifies-immune-system.html

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22849818/

 

5. Chlorella bespoedigt herstel bij depressie

Deze studie concludeerde dat het nemen van een dagelijks hoeveelheid van 1800 mg Chlorella naast antidepressiva kan helpen bij een sneller herstel van depressie. Na zes weken vertoonden degenen die Chlorella namen grotere verbeteringen in depressie en angst in vergelijking met de placebogroep. Chlorella kan de energieproductie en mitochondriale functie bevorderen, maar verder onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen in grotere studies en om de voordelen voor andere psychische aandoeningen te verkennen.

https://www.ergo-log.com/chlorella-depression.html

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0965229915001016?via%3Dihub

6. Chlorella ontgift dioxines

Dioxines zijn giftige stoffen die in het milieu worden aangetroffen en hopen zich voornamelijk op in dierlijke producten. Dioxines kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen wanneer ze door het lichaam worden opgenomen. Een Japans onderzoek uit 1999 heeft aangetoond dat Chlorella-supplementen de opname van dioxines kunnen verminderen en hun verwijdering uit het lichaam via de ontlasting kunnen verbeteren.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij ratten, maar de bevindingen suggereren ook mogelijke voordelen voor mensen. Chlorella lijkt te werken door factoren zoals voedingsvezels, chlorofyl en lipiden in de cellen van Chlorella, die de opname en heropname van dioxines in het spijsverteringskanaal remmen.

https://www.ergo-log.com/chlorella-antidote-against-dioxins.html

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022316623021582?via%3Dihub

7. Chlorella geeft duursporters meer weerstand

Intensieve lichaamsbeweging kan het immuunsysteem verzwakken, maar Chlorella-supplementatie heeft laten zien dat het de immuunfunctie kan versterken.
Chlorella bevat een stof genaamd immunoglobuline A (IgA), die een cruciale rol speelt bij de verdediging tegen virussen en bacteriën, met name in het spijsverteringskanaal. Studies hebben aangegeven dat Chlorella-supplementatie de concentratie van IgA in speeksel kan verhogen, wat mogelijk de immuunbescherming kan verbeteren.

https://www.ergo-log.com/chlorella-keeps-immune-system-up-to-scratch-during-training-camp.html

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23227811/

8. Chlorella verbetert de felixibiliteit van je bloedvaten

Chlorella kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen door de flexibiliteit van de bloedvaten te verbeteren. Japans onderzoek heeft aangetoond dat Chlorella-suppletie de bloedvaten soepeler maakte, gemeten aan de hand van de Brachial-Ankle Pulse Wave Velocity (baPWV). Hoewel het het risico niet volledig wegneemt, kan Chlorella een positieve invloed hebben. Verdere studies zijn nodig, vooral bij ouderen en mensen met hoge bloeddruk.

https://www.ergo-log.com/chlorella-makes-blood-vessels-supple.html

https://www.jstage.jst.go.jp/article/jcbn/53/3/53_13-51/_article

9. Chlorella verhoogt zuurstofopname

Chlorella-supplementen kunnen mogelijk de zuurstofopnamecapaciteit verhogen bij duursporters en sprinters, volgens een onderzoek uitgevoerd door Japanse sportwetenschappers aan de Ryutsu Keizai University. In de studie namen 10 actieve studenten gedurende vier weken Chlorella-tabletten, wat resulteerde in een verbeterde uithoudingscapaciteit. De exacte werking van Chlorella op de zuurstofopname blijft onduidelijk. Echter, een eerdere studie bij muizen suggereerde dat Chlorella genen kon beïnvloeden die verband houden met metabolische processen en uithoudingsvermogen.

https://www.ergo-log.com/chlorella-supplement-boosts-maximal-oxygen-uptake.html

https://www.jstage.jst.go.jp/article/jcbn/55/2/55_14-58/_article

10. Chlorella, the green life extender!

Deze dierstudie toonde aan dat ratten die Chlorella-verrijkt voedsel kregen, langer leefden, waarbij hogere doses Chlorella meer uitgesproken voordelen lieten zien. Chlorella hielp de bloeddruk reguleren, verbeterde het cholesterolgehalte en verminderde het risico op hersenbloedingen bij ratten met aanleg voor hart- en vaatziekten. Onderzoekers schrijven de levensverlengende eigenschappen van Chlorella toe aan ingrediënten zoals arginine, carotenoïden en fosfolipiden.

https://www.ergo-log.com/chlorella-life-extender.html

https://www.jstage.jst.go.jp/article/jnsv/52/6/52_6_457/_article

 

smooth operator

smooth operator

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »